Wandelen in de Alpujarra, Granada Fiesta in La Alpujarra Dorpsleven in Mairena

Het landhuis Viña y Rosales met het rode pannendak is bijzonder omdat zadeldaken in dit gedeelte van Las Alpujarras niet veel voorkomen. De inwoners van het dorp refereren naar het huis als 'casa tejado', het huis met het pannendak. Het dak is van grote afstand zichtbaar, ver buiten het dorp Mairena. Behalve het dak van de kerk zijn de meeste daken hier plat en met 'launa' (een soort blauwgrijze klei dat zich bij nat weer sluit en ademt als het droog is) bedekt.

Viña y Rosales is genoemd naar een oude wijnrank en evenzo oude klimroos rondom het huis. Het is een opmerkelijk Andalusisch landhuis, vanwege haar bouwstijl, prettige atmosfeer en een rijk verleden. Wij maakten er een B&B van met vier gastenkamers. Dankzij de riante tuin met eigen bron, is Viña y Rosales een heerlijke accommodatie. De gastenkamers van bed and breakfast Viña y Rosales zijn comfortabel en bieden voor wandelvakanties een exclusief logies. In de tuin zijn verschillende terrassen in zon en schaduw omgeven door uitbundige bloemenborders.

Mairena één van de authentieke dorpen in deze vallei, met een rijk agrarisch verleden. Er hangt nog steeds een Moorse sfeer van ruim vijfhonderd jaar geleden, dankzij de witgekalkte huizen met platte daken die organisch aan elkaar geregen lijken te zijn. Bougainvilles en kleurige potten met geraniums sieren de gevels. In en om Mairena is behalve een bar en een winkeltje niets anders dan rust, schone lucht, en veel ongerepte natuur.

Las Alpujarras is een vallei die zich uitstrekt van oost naar west aan de zuidkant van de Sierra Nevada in Andalusië. Witte dorpjes liggen op regelmatige wandel afstanden van vijf tot tien kilometer uit elkaar op een gemiddelde hoogte van duizend meter boven de zeespiegel. Rondom de dorpen wordt op kleinschalig niveau landbouw bedreven. Dat geeft het gebied een unieke vermenging van in cultuur gebracht landschap binnen een ruig natuurgebied. Vanwege het hooggebergte stroomt er altijd water via een systeem van kanalen dat dateert uit de Moorse periode.

Het is een prachtig wandelvakantie gebied om bijvoorbeeld wandelingen te maken langs de GR7 die onderdeel is van de grande randonnée E4 ( voor meer informatie - klik hier ) en de wandelroute SULAYR. De laatste vijf jaren is ecotoerisme en agrotoerisme / agriturismo in de vallei las Alpujarras, in het Sierra Nevada gebergte, aan populariteit toegenomen. Het gebied kenmerkt zich door een diversiteit aan natuur die zijn weerga niet kent in heel Europa!

Reserveren in Viña y Rosales
Voor meer dan drie nachten verblijf, maakt u gebruik van het reserveringsformulier - klik hier

Of u belt voor meer informatie:
(00 34) 958.760177

Vriendelijke reacties uit ons gastenboek

Bekijk Fotos!

Lees over kweepeer en wijn!

E-card VyRblog

Actueel weerbericht in Granada

Contact